Изграждането на  2“, газопровод, който минава от Русия до Германия

...
Изграждането на  2“, газопровод, който минава от Русия до Германия
Коментари Харесай

Северен поток 2 заплашва сигурността в Балтийско море?

Изграждането на „   2 “, газопровод, който минава от Русия до Германия през Балтийско море, се разисква дълго време, в това число от шведски политици. Това касаеше шведите, тъй като преди няколко години „ Газпром “ искаше да наеме пристанището Слите в шведската провинция Готланд за построяването на тръбопровода. Не му беше разрешено - и това е добре за сигурността на Швеция, даже в случай че готландците пропуснаха добра договорка, написа шведското издание Barometern в материал, показан без редакторска интервенция от организация Фокус.

Политизирането на тръбопроводите в Балтийско море съставлява проблем от позиция на интернационалното морско право. Но тук си коства да напомним, че самата не се поколеба благодарение на своя флот, с цел да показва отношението си към кабела Nordbalt, който шведите прокараха от Нибро до Литва.
 Киев ще упорства за наказания против „ Северен поток 2 “ Киев ще упорства за наказания против „ Северен поток 2 “
Украйна ще продължи да упорства за наказания против плана „ Северен поток-2 “, съобщи във Вашингтон ръководителят на управителн...

Ако не беше външнополитическото държание на Русия такова, каквото е, въпросът за „ Северен поток-2 “ нямаше да бъде толкоз изострен. Според руснаците това е единствено преференциална договорка за всички участници. Всъщност самите те са отговорни, че този въпрос е получил доста спомагателни измерения.

Тази година нещата получиха нов поврат. Франция, която преди този момент призоваваше Германия да затвори плана, приключи натиска върху Берлин. А Съединени американски щати, които преди този момент постановиха наказания на немския бизнес, в този момент трансформираха тактиката си. Това се вижда от думите на високопоставения американски посланик Виктория Нуланд:

„ Въпреки че към момента се противопоставяме на газопровода като подобен, сключихме съглашение с Германия: в случай че Русия, както някои се опасяват, се пробва да употребява газопровода като инструмент за напън - и тя към този момент направи същото против Украйна благодарение на други тръбопроводи - в отговор ще бъдат въведени спомагателни наказания ”.

Всичко това единствено акцентира, че главният проблем на този водопровод не е зависимостта от газ – тя явно може да бъде избегната и проектите за контрамерки към този момент съществуват. И в случай че Германия също беше спряла по този начин ревниво да се опълчва на нуклеарната сила, обстановката щеше да стане още по-обнадеждаваща. Но надалеч по-голямата заплаха е, че Русия може да употребява тръбопровода, с цел да усили военното си наличие в Балтийско море.
 Споразумение сред Вашингтон и Берлин: Очаква се построяването на Северен поток 2 да бъде приключено Споразумение сред Вашингтон и Берлин: Очаква се построяването на " Северен поток 2 " да бъде приключено
Съединени американски щати разчитат на всяко бъдещо немско държавно управление да извърши поетите от Берлин задължения като част от съглашението с Вашингтон за...

И въпреки всичко полемиките най-често се въртят към въпроса за енергийната взаимозависимост.

Идеята за прекъсване на строителството постоянно е била повече или по-малко безнадеждна: е най-голямата стопанска система в Европейски Съюз и нейните енергийни потребности не могат да бъдат подценени. Трябваше да се откри метод да се реши този проблем.

Но рисковете към момента са налице. Фактът, че Съединени американски щати се договориха за тактика с германците и също така анулираха глобите против немските компании, участващи в плана, ще има доста удобен резултат върху укрепването на американо-европейските връзки, които бяха разтърсени през бурните години на ръководството на Тръмп.

Добрите връзки сред Германия и Съединени американски щати са от основно значение за военната сигурност на Европа - в това число Швеция. И е доста значимо да се работи в обстановка, в която Русия усилва наличието си в Балтийско море.
 Кандидатите за канцлер на Германия подготвени да се откажат от Северен поток 2 Кандидатите за канцлер на Германия подготвени да се откажат от " Северен поток 2 "
Кандидатите за немския канцлер от ръководещата коалиция на Християндемократическия съюз (CDU) / Християнсоциалния съюз (CSU) и Соци...

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР